Studio Le Roy
T + 31 (0)20 626 92 77
M + 31 (0)6 2558 7326
E mikel@studioleroy.com
Studio Le Roy
 
 

In januari zijn de opnamen van Esmee Olthuis en Albert van Veenendaal gemixed en gemastered. (Trytone) De nieuwe single van de Party Animals wordt gemixed (CNR). De thuisproduktie van Remco Smit wordt gemastered. Het album van Corrie van Binsbergen en het soloproject van Esmee Olthuis worden gemixed.Voor gitarist Robin Nolan verzorgen we de mastering voor zijn cursus “Gypsy Licks”. Moodfactory komt de VoiceOver opnemen voor de voorlichtingsfilm “Waterkwantiteit”. Met componiste Jina Sumedi wordt aan nieuw materiaal gewerkt. (Augustusfilm) De CDsingle van Bendlezz wordt gemastered.

In februari ontvingen wij Aart Staartjes voor het inspreken van het vervolg van de animatieserie Dip & Dap (KRO/Lloyd’s Entertaimnent). Matthieu Brands komt met zijn kwartet stukken opnemen voor zijn soloalbum. De SACD van Peter Ulrich wordt door ons geupmixed naar 5.1 en geauthored in stereo en surround. (Music & Words).
Rene van den Dorpe zingt bij ons stukken van Jaques Brel voor beluistering op zijn website. Bruno Vansina komt met zijn kwartet werken aan een nieuw album. Tussen de bedrijven door wordt de ingrijpende verbouwing van onze masteringsuite afgerond.

In maart komt Rob Hauser uit zijn nieuwe vaderland Frankrijk over voor het maken van filmmuziek ten behoeve van de nieuwe documentaire van Ineke Hilhorst.
Pianist/componist Floris Markus begint aan de opnamen voor zijn nieuwe soloalbum.
Liveopnamen van het album van Robert Rook worden gemixed en gemastered. De Orkaterproduktie “Pianomeer” wordt samen met Vincent van Warmerdam afgerond. De opnamen van Micha de Kanter uit de Bytonstudio van het Ad Coolentrio en de opnamen van Jurre Wieman uit de Edgetipstudio in Arnhem worden gemastered. Voor Martin van Duynhoven worden analoge 1/4” banden gedigitaliseerd en gemastered voor CDrelease.

In april worden met pianist Ton Snijders nieuwe triostukken vastgelegd. Het album van gitarist Wim Bronnenberg wordt opgenomen. De demo van het nieuwe repertoire van zangeres Fay Claassen wordt gemixed. Met componist Rob Hauser wordt de filmmuziek opgenomen voor de nieuwe documentaireserie van regisseur Rob Hof “Sporen”. (ORTF) Voor het New Cool Collective wordt gewerkt aan de opnamen van “The Dutch Sessions”.

In mei wordt het SACD album van Branko gemastered en geauthored voor Traverso Records,het nieuwe label van platenbizz-veteraan Eddy Traverso. Opnames van gitarist Tolga Emilio worden gemastered. Het dubbelalbum “Tribute to Chet Baker” van Fay Claassen wordt opgenomen. De mix van dit album is het laatste project op onze AMEK mengtafel. Onze nieuwe mixer is een Solid State Logic SSL 4000 E/G en vergt 10 dagen soldeertijd..... Gelukkig is de masteringsuite wel beschikbaar en worden er franse opnamen onder leiding van Hein Vande Geyn gemasterd.

In juni wordt de nieuwe single van de Party Animals als eerste gemixed op de nieuwe SSL 4000. De Wisseloordopnames van Bigband Tetzepi worden gemonteerd en gemixed. Voor komponist Micha Molthoff wordt nieuwe filmmuziek opgenomen voor de documentaire “Ik ben de beste” van regisseur Boudewijn Koole.(NPS) Het album van gitarist Tolga Emilio wordt gemastered.

In juli wordt het album van Wim Bronnenberg gemixed.
Het nieuwe album van Kristina Fuchs’s Sonic Unit met als speciale gast Theo Loevendie wordt opgenomen. Het album van Floris Markus wordt verder uitgewerkt. Voor de italiaanse pianist Enrico Pieranunzi worden opnames gemastered (Challenge). Met zangeres Birgit Schuurman wordt een song voor haar album opgenomen. Met producer Sander Baas wordt voor de SoHigh campagne van KPN gewerkt aan een internetcampagne (FHV BBDO)

In september worden de lokatieopnamen van de Big Band Barchem onder leiding van Joan Reinders gemonteerd en gemixed. De duitse vibrafoonist Pascal Schumacher komt zijn Zuid Franse studio-opnamen afwerken. Het album van pianist Harmen Fraanje wordt opgenomen, en het nieuwe album van strijktroupe “ZAPP!” wordt gemixed. Het album van baritonsaxofonist Henk van Twillert en operadiva Inessa Galante wordt gemixed en gemastered (BMG) We hebben een 2 metersessie voor Jan Douwe Kroeske met de Australische singer/songwriter Ben Lee. Het album van Soesja Citroen wordt gemastered. Voor de DVD van componist Jacob ter Veldhuis worden beeld en muziekopnamen gemaakt met saxofoonquartet Aurelia. De regie heeft JanWillem Loose. Voor flamenco”goeroe” Huib Wilkes worden archiefopnamen gemastered. Verder alweer een 2 metersessie, nu met de amerikaanse A. J. Croce (inderdaad de zoon van.......)

Oktober is weer een wilde maand; opnamen aan boord tijdens het IJ-festival van Annet Hildebrand worden gemonteerd en gemixed. Opnamen gemaakt door Jina Sumedi van het Nelson Latif CS worden gemastered. De opnamen van Eric Vloeimans worden gemonteerd. Muziek gecomponeerd door Jina Sumedi wordt gemixed voor de nieuwe campagnefilm van de PvdA onder regie van Eddy Terstal. Voor het nieuwe theaterprogramma van Nilgun Yerli krijgen wij Sinterklaas (Bram van der Vlugt) en Sonja Barend op VoiceOver sessie. Met de band Zijlstra wordt de muziek voor de Robijn TVcommercial opgenomen en gemixed.Componist Jacob ter Veldhuis komt met saxofoonkwartet Aurelia werken aan de DVDbox die eind 2006 zal verschijnen.(BASTA)
Voor EftingKnoppert & Partners wordt een Podcast verzorgd. Het livealbum van onze trots “Zijlstra” wordt gemixed.
Voor het Gemeente Vervoer Bedrijf Amsterdam verzorgen we nieuwe opnamen voor de diverse “halteafroep systemen”. Neemt U in Amsterdam de Tram, Bus of Metro en ‘t klinkt goed: Studio Le Roy heeft het gedaan!

In november wordt het speciale project van Izak Boom opgenomen met de finse zangeres Paulina May. Gedichten van Finse literatuurheld Eino Leino op muziek gezet, een echte Europese Unie produktie dus! Ons Fins blijkt al snel heel aardig te gaan..........
Het livealbum van Myrthe Buijs wordt gemastered.
Samen met producer Hein Vande Geyn worden NewYorkse opnamen van saxofonist Ben Liebman gemastered (Challenge) Het zangtrio “Les Bonbonnes de Babette” maakt een demoCD. De opnamen van het Vansina-Verbruggen- Gudmundsson Trio worden gemixed.
Het album van de band Zijlstra met zangeres Lydia van Dam rond de teksten van dichter Karel Eykman wordt opgenomen (De Harmonie). Voor Uitgeverij Libbe Mulder worden VPRO opnamen van Wim T Schippers gemonteerd, het resultaat is een CD met een selectiemethode voor het herkennen van basisschool-leerlingen met Dyslexie/Leesblindheid. Hulde. Voor Jan-Douwe Kroeske hebben we de 2meter sessie van de Australische band rond Steve Wynne.
Voor het ASKO wordt ter ere van het jubileum van Reinbert de Leeuw opnames uit het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam gemixed in 5.1 en stereo, e.e.a. voor release op SACD.
Voor de bioscoopcampagne voor Mastercard ontvangen wij de legendarische gospelgroep Ladysmith Black Mambazo. Men is zo enthousiast dat er in het drukke tourschema een extra dag wordt gevonden om meer stukken op te nemen. Bastiaan Kuijt werkt aan de mastering van de 5CDbox “The great romantic singers” en de 5CDbox “Greatest Hits of the Seventies” (READERS DIGEST)

In december zien we zangeres Yvonne Weyers en producer Joep Lumeij terug voor haar 2e album en maken wij met de Amsterdam Klezmer Band de muziekopnamen voor de uitgebreide tv-campagne van Interpolis (de serie “mannetjes”, wel heeeeeel erg vaaak in die lange, lange blokken!!!)
Onze collega’s van Studio Alfred Klaassen doen de afwerking.
Zowel bassist Paul Berner als de band Voer met zangeres Vera van der Poel nemen hun album op.
In de literaire serie komt gitarist/componist/bandleider Corrie van Binsbergen het livealbum met Kees van Kooten en het album met Remco Campert afwerken.(Bezige Bij). Ook de produkties met Josse de Pauw en Hans Dorrestijn worden afgerond. Onder leiding van pianist Ed Boekee neemt theatergroep Toetssteen een selectie uit de voorstelling “Onze Jongens” op.
Samen met producer Pepijn Stutterheim werkt Bastiaan Kuijt aan de mastering van het album van Katarina Vermeulen. (PINO’S MUSE)
 Projects 2013
Projects 2012
Projects 2011
Projects 2010
Projects 2009
Projects 2008
Projects 2007
Projects 2006
Projects 2005
Projects 2004
Projects 2003
Projects 2001
Projects 2000
Projects 1999